Besök strutsfarmen Vikbolands Struts i Östergötland

Besök strutsfarmen Vikbolands Struts i Östergötland

Omvärlden ställer allt större krav på produktionen av kött samt hushållningen och hanteringen av de djur som föds upp för ändamålet slakt. Därför blir intresset allt större för att inhandla kött från köttproducenter som förljer de etiska riktlinjerna. För den som är intresserad av närproducerat och kravmärkt kött ska definitivt ta sig en tur till Vikbolands Struts i Östergötland, en strutsfarm beläget på Vikbolandet nära Östersjökusten.

Vikbolands Struts

Vikbolands Struts i Östergötland erbjuder förutom Nöt, Kronhjort, Dovhjort, Rådjur, Vildsvin, Häst och Lammkött också något så exotiskt som Strutskött vilket dels är nyttigare än de andra köttvarianterna dels också väldigt gott. Gården ger alla besökare chansen att titta på strutsarna där de går fritt i ett stort inhägnat område. Av strutsen tillvaratar man inte bara köttet utan så mycket som möjligt på djuret. Du kan på Vikbolands Struts till exempel köpa strutssalva, äggljuslyktor, fjäderpennor och exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

Gården tar emot nyfikna besökare året runt även om sommartid är den period som besökarantalet är som allra störst. Familjer är mer än välkomna vilket gäller såväl som bara över dagen eller under en längre vistelse då det också finns sommarstugor på området att hyra. Barnen kan dessutom leka i en liten trevlig lekpark belägen på gården.

Den som är hungrig ska heller inte behöva oroa sig. På gården Vikbolands Struts kan man avnjuta en måltid. Det är till och med så att stora sällskap på upp till 100 personer kan förbokas i det häftigt inredda spannmålsmagasinet. det är en verkligt trevlig upplevelse där marinerad och grillad strutsfilé kan avnjutas. Perfekt för företag, födelsedagar, bröllop och liknande.

Beställ köttlåda

Många kommer till gården också enbart för att köpa kött över disk i den lilla pittoreska gårdsbutiken. Här är köttlåda en given favorit med olika styckdetaljer och charkprodukter att välja mellan. Beställa köttlåda går också alldeles utmärkt för den som inte vill eller kan ta sig till gården.

Läs gärna mer om vad som erbjuds på Vikbolands Struts här >>

 

 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *